Aanpak

Onze typische Policy Research aanpak onderscheidt ons van anderen. We geven advies en werken oplossingen uit voor, met en bij klanten die gedragen en geïmplementeerd worden. Nieuwe projecten bij bestaande klanten zijn het beste bewijs van onze kwaliteiten.

Inhoud & proces

Van bij de aanvang van het project wordt samen met de klant een strategie ontwikkeld rond de proceskant van het vraagstuk. Door de gedegen analyses en creativiteit van onze consultants worden nieuwe feiten boven water gebracht (inhoud).  Deze feiten worden op een doordachte manier gedeeld met de key players en stakeholders (proces). De aandacht voor inhoud én proces laat toe (bedrijfs-) cultuurverschillen te overbruggen, draagvlak te creëren en de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

Analytisch sterk

Sterk onderbouwde analyses maken het mogelijk discussie te voeren op basis van feiten en niet (enkel) op basis van belangen of emoties. Inzichten van key players worden onderbouwd of weerlegd, waarbij tegenstand steeds ernstig wordt genomen en inzichten beschouwd worden in een bredere context. De theoretisch ‘beste’ oplossing is niet noodzakelijk de meest geschikte. Onze analyses onderbouwen de meest geschikte oplossingen voor onze klanten.

Creatief en innovatief

Problemen zijn nooit identiek en oplossingen dus ook niet. De voor de hand liggende standaard/theoretische oplossing is daarom vaak niet de meest geschikte. Onze sterkte is creatief en innovatief oplossingen op maat te bieden. Oplossingen die anderen niet vinden. Creativiteit is dan ook een eigenschap waar alle nieuwe medewerkers op gescreend worden.

Betrokken

Wij blijven graag bij de klant tot we de aanbevelingen mee hebben geïmplementeerd en er resultaat wordt geboekt. Door onze betrokkenheid en ons inlevingsvermogen worden we mee probleemeigenaar waardoor we buy-in verwerven in de organisaties waarvoor we werken. Zo maken wij het verschil, ook voor onszelf.

Onafhankelijk

Onafhankelijkheid maakt ons werk niet alleen heel plezierig, het is ook een noodzaak om zowel met onze klant als met de betrokken key players en stakeholders een discussie te kunnen voeren op basis van feiten. De externe, onafhankelijke blik blijft behouden bij projecten die bij de klant worden uitgevoerd (detachering).

Special forces van de management consultancy

We zijn gespecialiseerd in complexe vraagstukken. Het complexe kan zowel de inhoudelijke moeilijkheid aangeven als de complexiteit van het proces (bv. tegengestelde belangen van key stakeholders of weerstand voor verandering). De bijzondere kwaliteit van onze consultants en onze typische Policy Research aanpak maken dat problemen daadwerkelijk worden opgelost. Daarom worden we vaak de Special Forces van de management consultancy genoemd.

Contactformulier

Heb je vragen over onze organisatie, aanpak of diensten? Vul dan het formulier hiernaast in en wij nemen spoedig contact met je op. Ben je geïnteresseerd om bij Policy Research te komen werken? Klik dan op ‘Carriere’ voor de mogelijkheden en contactgegevens.